Kritik af bloggere giver mere skjult reklame

Kritik af bloggere giver mere skjult reklame

frokenkraesenkom-blogindlag3

Forbrugerombudsmanden er sur. På virksomheder, som får bloggere til at modtage og omtale deres produkter uden at fortælle sine læsere, at indlægget er sponsoreret. Det kan du læse her.

Det er Arla, der er skurken for Forbrugerombudsmanden.

Arla har nemlig sendt et produkt til en blogger, Bloggeren har skrevet om det. Bloggeren skrev, at produktet var en gave, men skrev ikke med stort, at det var reklame. Det er ikke godt nok, siger Forbrugerombudsmanden.

Jeg er uenig. Ingen kan være i tvivl om, at en gave fra en virksomhed ikke er købt af bloggeren selv. Derimod får kritikken den modsat ønskede effekt.

Resultatet bliver, at bloggeren slet ikke fortæller, produktet var en gave. I stedet lader de, som om de har købt det selv.

Mange bloggere er bange for, at deres troværdighed ødelægges, hvis de fortæller, at de samarbejder med virksomheder. Og så tier de stille. De snyder deres læsere. Det er disse blog-virksomhedssamarbejder, som Forbrugerombudsmanden burde give kritik.

Det er virksomhedens ansvar, at lovgivningen overholdes. Løsningen er ikke at holde op med at samarbejde med bloggere. Løsningen er at lave klare aftaler med bloggeren om, at samarbejdet skal tydeliggøres.

Det giver troværdighed for virksomhed og blogger på den lange bane.

About the Author

Leave a Reply